Bredd och lyhördhet driver Tukan förlag till framgång

Christian Bang-Melchior, grundare och vd för Tukan förlag. Bild: foto-Majk_Zanqrelle

Tukan förlag har sedan starten för 16 år sedan navigerat en föränderlig bokbransch med lyhördhet för såväl konsumenter som återförsäljare. Grundare och vd Christian Bang-Melchior fokuserar på förlagets styrkor och vidareutvecklar dem. Men i början var det stark motvind för förlaget.

Christian Bang-Melchior startade Tukan förlag under våren 2008. Ett halvår senare kom finanskrisen, med rusande räntor och rasande kronkurs. Mellan april 2008 och mars 2009 tappade den svenska kronan nästan 40 procent i värde. Tukan påverkades som alla andra, inte minst i och med tryck utomlands och rättighetsköp.

För att läsa just denna artikel krävs någon av dessa prenumerationer:

Logga in eller Prenumerera.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.