Sally Rooney önskar sig pseudonym

Sally Rooney under ett tidigare besök på Bokmässan i Göteborg. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Den irländska författaren Sally Rooney säger i en intervju att hon, efter succén med Normala människor, ibland ångrar att hon inte valde att skriva under pseudonym som Elena Ferrante.

Normala människor-författaren Sally Rooneys nya roman ”Intermezzo” kommer nästa vecka, även i svensk översättning. Den irländska författaren utnämndes till sin generations röst och ”en Snapchat-Salinger” efter framgångarna med ”Normala människor” som kom 2019 och även blev hyllad tv-serie. För The Guardian berättar hon om en uppmärksamhet som hon aldrig mer vill uppleva.

I dag har hon hunnit bli 33 år och har tillsammans med sin man lämnat Dublin för den irländska landsbygden. Hon bor nära den lilla stad där hon växte upp.

– Jag är en väldigt privat person och gillar att gå under radarn, säger Rooney till Irish Times och tillägger att hon ibland ångrar att hon inte valde att skriva under pseudonym som Elena Ferrante.

Ny bok av Sally Rooney

Intermezzo : Svensk utgåva

Intermezzo : Svensk utgåva

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.