Ava Tahmasebi debuterar med barnboken ”Lykke slår ut en tand”

Författaren Ava Tahmasebi släpper boken "Lykke slår ut en tand". Foto: Iman Azarmehr.

Jag heter Ava Tahmasebi och debuterar som författare. Likt många andra, har jag länge drömt om att bli författare. I stället valde jag att bli tandläkare och jobbar nu mestadels med barn och unga patienter. Under mina år som mammaledig, fanns det tid över till att skriva. Nattuggla som jag är, passade jag på att ta fram datorn medan hela familjen låg och sov. Tangenttryck varvades med tedrickande och här står jag med min allra första barnbok som dessutom handlar om tandläkarbesök! Kan det bli bättre än så här?

De säger att vänsterhänta är mer kreativa. Det hade jag inte riktigt förstått fram tills nu då jag inser att mina stora intressen, förutom att umgås med min familj är att skriva och baka. Det kanske stämmer ändå. När jag behöver rensa tankarna, lyfter jag skrot eller tar en löptur runt hemstaden Lund.

Min dröm är fortsätta skriva barnböcker, gärna kopplat till tandvård då jag upplever att det behövs och är ett viktigt samtalsämne för både barn och vuxna.

Lykke slår ut en tand

Lykke slår ut en tand

Lykke är på förskolan och leker med Noah uppe i trädet. Hon älskar att klättra i träd! Plötsligt faller Lykke ner och slår ut sin framtand. Det gör ont. Lykkes mamma kommer till förskolan så fort hon bara kan! "Kom Lykke, vi ska skynda oss till tandläkaren", säger mamma. Läs mer »

support@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.