Eva Swartz Grimaldi är död

Eva Swartz Grimaldi 2011. Foto: LEIF R JANSSON/TT.

Tidigare TV4-toppen och bokförlagschefen Eva Swartz Grimaldi är död, bekräftar en representant för familjen.

”Vår älskade Eva Swartz Grimaldi, 68 år, har efter en längre tids sjukdom lugnt somnat in i hemmet omgiven av sina nära och kära. Eva har varit oerhört älskad och in i det sista varit aktiv och visat med vilken urkraft hon levt livet”, lyder en del av familjens uttalande.

Swartz Grimaldi blev 1998 TV4:s underhållnings- och dramachef, efter att ha varit vd för produktionsbolaget Meter Film och Television. Några år senare utsågs hon till kanalens programdirektör.

2005 lämnade hon tv-branschen och blev vd för bokförlaget Natur och Kultur.

Swartz Grimaldi har även suttit som ordförande och medlem i en rad styrelser såsom Apotea, Norstedts, SBB, Storytel, Svenska Filminstitutet, SVT, Nobel Media och Stockholms Universitet.

2020 tilldelades hon Konungens medalj i guld av tolfte storleken för framstående insatser inom svenskt kultur- och samhällsliv.

Boktuggs fotnot: TV4 har en längre artikel med hyllningar, bland annat från folk med förflutet i bokbranschen. Förlagspodden gjorde en intervju med henne i februari som är värd att lyssna på.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.