Tobias Widberg debuterar med Brev från en vampyr

Tobias Widberg. Bild: Thess Krönell

Jag är utbildad fritidsledare och har i över tio år jobbat i gymnasiet och grundskolan. Där insåg jag att det som en gång i tiden hänt mig i skolan sker än idag.

Herregud, jag minns så väl hur det var att läsa alla dammiga böcker som mina lärare prackade på mig. Lärare, som verkade tycka att Strindberg och Kafka var rätt väg att gå för att locka en fjortonåring till läsning. Böckerna såg ut att vara skrivna innan färgen ens var påtänkt och första hundrafemtio sidorna handlade om vilka blommor som blommade på huvudrollsinnehavarens väg till jobbet.

Jag vet inte vad skolan ville att dessa läsupplevelser skulle ge mig men jag antar att det var någonting annat än insikten att oavsett hur många gånger jag kollar på klockan så går den inte snabbare för det.

När jag även som pedagog såg detta hända så bestämde jag mig för att ta saken i egna händer och själv skriva en bok. Och inte vilken bok som helst, utan den bok jag själv hade velat ha som ung.

Brev från en vampyr

Brev från en vampyr

Vad skulle du göra om du delade stad med en vampyr? Den frågan har sextonåriga William inte funderat speciellt mycket på. Kanske är det som de flesta i det lilla fiskesamhället tror, att greve Lazbor är en vänlig vampyr som får sin föda levererad till sig från stadens sjukhus. Även om Williams mardrömmar säger honom något annat. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.