Madeleine Olsson debuterar med Kakor, tårtor och bröd

Madeleine Olsson. Fotograf Ylva Lindgren

Uppväxt i restaurangmiljö har mat och dryck alltid varit aktuellt och närvarande i mitt liv. Jag tycker det är riktigt roligt att utmana mig själv, att utvecklas och hitta på nya intressanta projekt. Genom åren har jag studerat med bredd, geologi, biologi, lärare, språk, sommelier men i kök och bageri är jag självlärd.  

Jag är uppvuxen i Täby norr om Stockholm. Mina föräldrar drev Värdshuset Koppartälten i Hagaparken i många år, år 2008 övertog jag och min bror företaget. Vi köpte Kea Bageri för att vi behövde någonstans att baka. Att det blev just det lilla glutenfria bageriet i Bromma utanför Stockholm var inget annat än en slump. Jag har inte celiaki själv, utan jag vill bara att våra bröd, kakor och tårtor ska vara goda för alla. 

Tänk så många av våra kunder på Kea Bageri som tyckt att vi ska göra en bakbok. Och nu blir det en bok! Under de tio åren vi drivit detta lilla bageri i ett stilla område utanför Stockholm har vi fått ihop en skatt av bra recept som fungerar till mycket. Tanken är att recepten ska ge inspiration, och kunna varieras på olika sätt till olika tillfällen. Att få möjlighet att nu inspirera andra till att utveckla sig själv känns otroligt kreativt.

Kakor, tårtor och bröd : glutenfria favoriter från Kea bageri

Kakor, tårtor och bröd : glutenfria favoriter från Kea bageri

Det ska vara GOTT och ENKELT att baka utan gluten!

Många är de kunder som har historier om Kea Bageri. Flygvärdinnor som hämtat travar med Keas populära biskvitårtor som ska fraktas över Atlanten till kunder i USA. Eller stockholmare som återkommer i generationer för att smaka bageriets trasiga maränger. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.