Lotta Sjunnesson debuterar med Hitta tavlan!

Lotta Sjunnesson. Foto: Hanna Toresson

En hemlighet kommer avslöjas. Skrivövningen ska ta tre minuter. Under denna tid vaknar den blyga, mobbade Ellen till liv. Hon kommer så småningom bli huvudperson i Hitta tavlan! som jag nu debuterar med. 

Men riktigt så började det inte. Några månader före skrivövningen sitter jag vid datorn och bläddrar bland mina dokument under mappen skriveri. Här har mina ofärdiga alster lämnats. Viljan att färdigställa dem finns, men inte tiden. Jag har haft mappen öppen förut, men alltid stängt den igen. Denna gång gör jag inte det. Där och då fattas ett beslut. Jag tar tjänstledigt och skriver in mig på en skrivarkurs. Nu ska de halvfärdiga alstren bli färdiga manus.

Det visar sig att det är roligare att skriva nytt än att avsluta det gamla. De ofärdiga skriverierna har blivit fler under min tjänstledighet. Det gör inget. Jag är igång med skrivandet igen och det är det viktiga.

Till vardags arbetar jag som läkare i Lund. Mina intressen utöver att vara med min familj och vänner, är golf och odling.

Hitta tavlan!

Hitta tavlan!

Jag har inte råd att betala. Det kan bli så att vi måste flytta härifrån och att huset behöver säljas.

Mammas ord gör Ellen arg och ledsen. Hur blev det egentligen så här? Hon har bott i huset på skärgårdsön hela livet. Och hennes pappa som är död, växte upp här.

Livet för Ellen är allt annat än enkelt. Hennes mamma är konstnär, men säljer inga tavlor. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.