6 oktober 2022 – en dag för böcker

📅 Utgivningar idag: Nästan 50 nya titlar idag i Bokinfo. Bland dessa Midnattslöftet av Lucy Diamond. Och så en bok av programledaren som intervjuat fler författare än de flesta på tv är ju faktiskt själv författare och kommer idag med ny roman: Hon som hade allt av Malou von Sivers. Även Barnhjärnan av Hugo Lagercrantz släpps idag.

🎂 Födelsedagar: Författaren Anna Wahlgren (född 1942) är författare och samhällsdebattör, kanske mest känd för Barnaboken som utkom första gången 1983 och därefter getts ut i olika nyutgåvor. Har även skrivit romaner, novellsamlingar, dikter, en barnbok och en självbiografi i tre delar.

📧 Den 6 oktober är det internationella CP-dagen då Cerebral Pares uppmärksammas. Ett boktips kan vara Ett CP-bra liv av Jonas Helgesson. Det är även Zero inbox-dagen då tanken är att man ska sträva efter en tom inbox vid dagens slut. Vi tipsar därför om novellen En massmejlares bekännelse av chefredaktören Sölve Dahlgren.



📉 AbonnentFall. Rådgivaren och investeraren GP Bullhound skriver i en rapport att inflationen fått 46 miljoner privatkunder att säga upp olika typer av abonnemang, exempelvis streamingtjänster. Trenden kommer att fortsätta, menar GP Bullhound. Som exempel på företag som kan drabbas nämns Spotify och Storytel, skriver Dagens Industri. Därför är spänningen stor inför morgondagen då Storytel ska rapportera utfallet för abonnenter och streamingintäkter under Q3. I ett längre perspektiv (tre år) tror dock GP Bullhound att sektorn kommer att växa.


Uppdateras under dagen …

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.