31 augusti 2022 – en dag för böcker

Utgivningar idag: Ett sextiotal nya titlar. Åsnans år av Athena Farrokhzad släpps idag. Läs tidigare intervju med Athena. För din skull av Kicki Sehlstedt är fjärde boken i Probono-serien. Lite arkitektur? Landshövdingehus; Typiskt göteborgskt! av Claes Caldenby och Husets ansikte av Kerstin Wergeni-Wasberg och Lena Sjöström-Larsson kommer båda idag. Genombrottsromanen Ödet och ursinnet av prisbelönta Lauren Groff släpps på svenska – och författaren kommer till Bokmässan i Göteborg.

🎂 Födelsedagar: Carin Hjulström (1963) fyller år idag. Journalist, programledare och författare till en rad böcker. Senast Ett lik för mycket i våras. Nyligen kom hennes Överlista smärtan ut i pocket.

Den 31 augusti är det Vi-älskar-memoarer-dagen vilket kan ge upphov till ett oändligt antal boktips. Ordet memoar kommer från franskans mémoire, som betyder minne och i sin tur kommer från latinets memoria. Självbiografi eller memoarer är en biografi där författaren redogör för sitt eget liv. Några aktuella titlar är Jag vill bara bli erkänd som stat : En självbiografi om autism av Elsa Törnqvist som släpps idag faktiskt. Eller varför inte den enkla titeln Självbiografi av Steven Patrick Morrissey, mer känd som sitt efternamn. Och Vem tror hon att hon är, Suzanne Osten? : en självbiografi i tre akter av Suzanne Osten.


redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter