Böcker och mat är två stora saker i mitt liv, med mina recept vill jag skapa matglädje. När jag fick frågan om att göra en kokbok svarade jag ja direkt.
Under min kockutbildning fick jag lära mig grunderna i matlagningskonsten. På den tiden var det vegetariska köket rätt grått och fantasilöst. Det var också under den här perioden som jag bestämde mig för att inte äta djur längre. På det sättet föll det sig naturligt för mig att arbeta mer med vegetariska rätter och allergikost. Under de här åren har olika trender kommit och gått. Jag märker idag ett ökat intresse för vegetariska, veganska och växtbaserade recept i olika åldrar. Hållbara, gröna, matnyttiga koncept, där både miljö och hälsa står i kombination.
Min debutbok Magic Vegan Julbord skrev jag tillsammans med Barbara Kjellström, för att jag som kock ofta fick förfrågningar om växtbaserade recept till just jul och julbordet.
Magic Vegan - Julbord
- Förlag: Isaberg förlag
- Utgiven: 2021-09-22