Mitt yrkesliv kom att bli en klassresa genom svensk sjukvård. Från att som artonåring torka blodiga avföringar och spyor på Mariapoliklinikerna till att bli narkos- och smärtläkare och så småningom verksamhetschef.
När jag fyllt 66 år hamnade jag själv under kniven. En svår kirurgisk komplikation kunde ha avslutat mitt liv, men jag räddades troligen av något så ovanligt som en extra leverartär. Under månaders sjukhusvistelse och ett stort antal operationer fick jag från insidan se svensk sjukvårds yppersta toppklass, men också dess gradvisa förfall.
Men allt börjar i Stockholm med 50- och 60-talets alla frestelser och idylliska sommarlov på en sörmländsk bondgård, som senare övergår i ett familjehaveri. Mitt brinnande intresse för popmusik illustreras med en gedigen låtlista och berättelsen kulminerar i min dotters framgångsrika musikkarriär. Är du intresserad av sjukvård, popmusik, det svenska folkhemmets uppgång och fall liksom en pojke och en mans utlämnande innersta tankar, kan den här boken vara något speciellt för dig.
Inför Gud och kniven är vi alla lika
- Förlag: Vulkan
- Utgiven: 2020-05-22