Frida Edman blir nu ordinarie mässansvarig, och affärschef för sektor Kultur Media inom Svenska Mässan. För Boktugg berättar hon om nuläget för Bokmässan 2018 och vad hon vill utveckla de kommande åren.
– Jag är stolt och glad över att ha fått frågan om att tillträda som ordinarie mässansvarig för Bokmässan. Det är ett viktigt, utmanande och roligt uppdrag som jag självklart tackade ja till. Jag ser fram emot att tillsammans med hela teamet för Bokmässan och koncernen Svenska Mässan Gothia Towers bära ett av våra främsta varumärken vidare, säger Frida Edman i ett pressmeddelande.
Hösten 2017 tillträdde Frida Edman som tillförordnad mässansvarig för Bokmässan. Hon har tidigare arbetat inom organisationen som affärsutvecklare och har en bakgrund som lärare och marknadschef. Frida Edman tillträdde den 1 juni tjänsten som affärschef för sektor Kultur & Media inom Svenska Mässan, vilket innebär att hon är ordinarie mässansvarig för Bokmässan. Ingen högoddsare.
Möt författarna som är mästare på Cliffhangers – i Boktugg Spänning!
– Bokmässan är Nordens ledande mötesplats inom kultur, media och utbildning. Frida Edmans kvalifikationer tillsammans med ett strategiskt fokus och ett stort engagemang för kultur och litteratur, gör att jag är helt övertygad om att Frida är rätt person för uppdraget, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef för Svenska Mässan i pressmeddelandet.
Din nya titel blir affärschef för sektor Kultur & Media inom Svenska Mässan, innebär det att du har ett bredare uppdrag än enbart Bokmässan?
– Bok & Bibliotek var tidigare ett dotterbolag till Stiftelsen Svenska Mässan Gothia Towers. Idag är Kultur & Media ett affärsområde där Bokmässan ingår, även Meg ingår i detta affärsområde.
Hur länge har du jobbat med Bokmässan?
– Jag har arbetat inom organisationen i cirka 5 år. Först som affärsutvecklare och sedan ansvarig för Meg. Sedan början av november 2017 har jag varit tf mässansvarig för Bokmässan, säger Frida Edman.
Stödprenumeration. Boktugg Mini (från 10,42 kr/mån) ger tillgång till vissa premiumartiklar.
Hur går arbetet med Bokmässan 2018?
– Det går bra, vi har fullt fokus på att utveckla Bokmässan vidare tillsammans med våra utställare och partners. Vi ligger bra till i bokningar. Vi har ett bra samarbete med Etc, Leopard, Angereds Bokmässa och Angeredsgymnasiet kring litteratur och läsning. Rum för poesi tar större plats med ett stort flöde av estradpoeter, poetry slam och readings. Vi kommer snart berätta mer om den nya scenen Ledarskapsscenen. Seminarieprogrammet utmärker sig särskilt i år genom att ge utrymme för längre författarsamtal, unika samtal med medverkande som kanske annars inte möts, säger Frida Edman till Boktugg.
Hur vill du utveckla Bokmässan framöver?
– Den resan har vi redan påbörjat, men det är klart att vi måste utveckla en del delar av Bokmässan för att bära Bokmässan vidare i många år framöver. Jag tror att vi måste fundera vidare på hur vi ska tillgängliggöra seminarieprogrammet för fler besökare och nya målgrupper. Jag ser även att skola och bibliotek blir än viktigare samarbetspartners framöver och kanske kan vi mer aktivt ge utrymme för barn, unga och läsning. Bokmässan har alltid varit en aktör som satt ljus på utsatta författares situation i världen. Det arbetet vill jag tillsammans med Bokmässans team bära vidare. Det blir också viktigt att arbeta med Bokmässans temasatsningar.