Sarah Jessica Parker i juryn för Booker-priset

Sarah Jessica Parker. Arkivbild: CJ Rivera/AP/TT.

När den amerikanska skådespelaren Sarah Jessica Parker, mest känd för sin roll som Carrie i “Sex and the city”, såg att juryn för Bookerpriset läste 170 romaner på sju månader för att välja en pristagare skrev hon på sociala medier “Låt mig pröva!”. Nu får hon chansen att göra det, skriver New York Times.

Parker kommer att ingå i juryn för 2025 års Bookerpris, tillsammans med Ayòbámi Adébáyò, Kiley Reid och Chris Power. Den irländske författaren Roddy Doyle ska leda juryarbetet.

Sarah Jessica Parker sade att uppdraget var ett av livets mest spännande, men var rädd för att hon inte var värdig det. Gaby Wood, vd för Booker Prize Foundation, framhöll dock att Parkers läsval på sociala medier ofta var “steget före” eller “före Booker”.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Är jag inte välkommen längre

Lagom till han firar 30 år som svensk medborgare händer det som inte får hända. Expressen avslöjar hårresande uppgifter om att regeringens utredare kan föreslå ett totalförbud mot internationella adoptioner till Sverige.

Sten Velander med en ny humoristisk spänningsroman

Henry har accepterat att tiden som bårhusansvarig är över. Rastlösheten är påtaglig och han är redo för nya utmaningar i livet. Att hantera döda känns som en trygghet och då är valet av sysselsättning självklart.

Följ med på Alexanders arbetsresa

Detta är en ljudbok där Alexander berättar om sin kamp för att försöka komma in på arbetsmarknaden och hur ålderdomliga normer i kombination med nya arbetssätt skapar fällor för honom