Åsa Källén-Lindh debuterar med romanen Dottern.

Åsa Källén-Lindh släpper romanen Dottern. Foto: Lena Nilsson

För ett antal år sedan började en tanke att ansätta mig. Du ska skriva en bok, viskade den i mitt öra. Jag skrattade. Skulle jag skriva en bok, jag som varken hade en historia att berätta eller närde någon hemlig dröm om att bli författare.

Efter en tid gav jag dock efter och började på en skrivarkurs. Fast jag alltid har skrivit mycket, både privat och i arbetet, kände jag mig emellanåt som en tre-åring på en vuxencykel. Men berättelsen tog fart och karaktärerna presenterade sig, en efter en. Så småningom var manuset färdigt och jag skickade in det till olika förlag. Från Bonniers fick jag ett fint lektörsutlåtande men det räckte inte hela vägen. Så jag fortsatte att skriva, och skriva om, skriva om, skriva om. Jag ville hitta mitt språk, min röst.

Emellanåt tappade jag sugen. Sista gången det hände låg manuset i byrålådan i tre år. Men så en dag hörde min man en intervju på radio. En förläggare beklagade sig över bristen på genomarbetade manus. Du har ju ett, sa maken, skicka in det!  

Dottern

Dottern

Lena har i hela sitt liv kämpat för att upprätthålla skenet av att allting är som det ska. Att hon är som hon ska. Men alkoholen, lögnerna, och ett tungt moln som hängt över henne sedan barndomen för henne allt närmare avgrunden.
Dottern är en berättelse om svartaste förtvivlan, självbedrägeri och sönderfall. Men också om kamp och kärlek. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter