Han Kangs böcker säljs i rekordfart hemma i Sydkorea

Besökare och medier vid en specialsektion dedikerad till Han Kang i en bokaffär i Seoul efter det att hon förra veckan fått Nobelpriset i litteratur. Bilden är tagen 11 oktober. Foto: Lee Jin-man

På den knappa vecka som gått sedan författaren Han Kang vann Nobelpriset i litteratur har drygt en miljon exemplar av hennes böcker sålts i hemlandet Sydkorea, rapporterar sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Det är, enligt Yonhap, en rekordhög siffra för bokförsäljningen i landet.

När japanska författaren Haruki Murakamis 1Q84 släpptes i Sydkorea beskrevs den som sensationellt framgångsrik efter att ha sålts i omkring 600 000 exemplar på två månader.

Han Kang, född 1970, är den första sydkoreanska författaren någonsin att belönas med Nobels litteraturpris. Hon inledde karriären med att publicera dikter, prosadebuten kom 1995 med Kärleken till Yeosu.

Det stora internationella genombrott blev romanen Vegetarianen som utkom 2007.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.