Linnea Axelsson nominerad till National Book Award i USA

Claudio Bresciani/TT Linnea Axelsson. Arkivbild.

Den svenska författaren och poeten Linnea Axelsson har chans att vinna National Book Award ett av USA:s mest prestigefulla litterära priser.

Axelsson är nominerad i kategorin för översatt litteratur för romanen Ædnan som gav henne Augustpriset i den skönlitterära klassen 2018. Vinnaren utses i november.

Versberättelsen ”Ædnan” handlar om två samiska familjer från 1900-talets början fram till i dag.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.