Fyrboksavtal i fyra länder för Lovisa Wistrand

Författaren Lovisa Wistrand. Foto: Angelica Klang.

Författaren Lovisa Wistrands bokserie Drakviskaren har sålts till ett amerikanskt förlag som ska ge ut de fyra böckerna i fyra länder.

– Det är en dröm som blivit sann. Att få mina böcker utgivna internationellt och att nå läsare över hela
världen är något jag alltid drömt om. Det ska bli fantastiskt att se Drakviskaren hitta nya fans i flera länder,
säger Lovisa Wistrand i ett pressmeddelande.

Bokbranschen år 2030 – hur ser den ut? Framtidsspaningar i Analysbrevet!

De fyra böckerna i hennes serie Drakviskaren har köpts in av det amerikanska förlaget Grey Eagle Publications, som specialiserar sig på romantasygenren. Avtalet innebär att böckerna kommer att ges ut i USA, Frankrike, Tyskland och Italien, och täcker alla format: tryckt bok, e-bok och ljudbok.

”Detta är en milstolpe i Lovisas karriär och öppnar dörrarna till en global publik. Författaren, som har tagit
den svenska bokmarknaden med storm med över 600 000 sålda på samtliga sina titlar, är överlycklig över
denna enorma möjlighet. Med detta avtal cementerar Lovisa Wistrand sin position som en av Sveriges
främsta romantasyförfattare”, skriver Storify Literary Agency.

Grey Eagle Publications har haft flera titlar på New York Times bästsäljarlista genom åren.

– Vi är glada över att få översätta denna älskade svenska serie till en global publik. Med översättningar på engelska, tyska, franska och italienska strävar vi efter att fånga originalets hjärta och anda, så att läsare överallt kan uppleva magin i denna fängslande berättelse, säger Anna Zaires, vd på Grey Eagle Publications.

Denna affär är inte bara en stor framgång för Lovisa Wistrand, utan även för Storify Literary Agency.

– Vi är otroligt stolta över att det är just Grey Eagle som valt att satsa på Drakviskaren. Deras framgång visar att de har en unik förmåga att skapa globala bestsellers, och vi är övertygade om att Lovisa kommer att följa samma framgångsrika väg. Serien passar dem som hand i handsken, säger Renée Ripman, Head of Agency på Storify Literary Agency.

Lovisa Wistrand debuterade 2017 med Drakviskaren (Whip Media) och har sedan dess gett ut nitton romaner och tio kortromaner samt sex erotiska novellsamlingar. Hennes senaste bok Stjärnfall av kärlek (Ordberoende förlag) släpps den här veckan.

Bokbranschen år 2030 – hur ser den ut? Framtidsspaningar i Analysbrevet!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.