Fotbollsstjärnor – när barnboksförlag kopierar

Till vänster originalet. Titeln Fotbollsstjärnor är inte längre unik.

SOCCERCOPYCATS. Rabén & Sjögren har precis släppt Fotbollsstjärnor : så blev vi bäst i världen av Johan Simonsson. Tukan har gett ut en hel serie om kända fotbollsspelare under namnet Fotbollsstjärnor med titlar som Saka äger. Men när Egmont släppte Fotbollsstjärnor 2025 förra veckan var det den årliga boken i en serie som funnits åtminstone sedan 1997. På Bokmässan kan man hitta alla dessa konkurrerande titelkopior. Transparens: Boktuggs chefredaktör har varit redaktör för några utgåvor av Egmonts Fotbollsstjärnor i början av 2000-talet.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.