Tranorna flyger söderut av Lisa Ridzén får priset Årets Bok 2024

Lisa Ridzéns debutbok Tranorna flyger söderut har sålts till 30 länder. Bild: Gabriel Liljevall

ÅRETS BOK. Lisa Ridzéns debutroman Tranorna flyger söderut har röstats fram som Årets Bok 2024 av läsarna i Bonniers Bokklubbars årliga tävling. Priset delades ut på Bokmässan i Göteborg, där Ridzén också mottog en statyett designad av Torstensson Art & Design. På andra och tredje plats kom Käraste Lena av Ninni Schulman och Jävla Karlar av Andrev Walden.
– En fängslande debut som väcker starka känslor tycks vara vägen till läsarnas hjärtan då det även i år är just en sådan bok som står som vinnare när läsarna sagt sitt. Tranorna flyger söderut lämnar få ögon torra och jag förstår att den gjort starkt avtryck hos läsarna, säger Petra Nuhma, Marknadschef på Bonniers Bokklubbar.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.