Kartförlaget står stadigt på jorden även i digitala tider

Pedro Pettersson, vd på Kartförlaget. Bild: Arlene Pettersson

I en tid med digitala kartverktyg och gps har Kartförlaget behållit en stark position med sina traditionella kartor. Vad gör att försäljningen av väggkartor håller i sig, jordglober fortfarande finner sin plats i svenska hem och att både Vägatlas Sverige och Europa hittas på topplistorna?

Pedro Pettersson är vd på Kartförlaget och köpte, tillsammans med Anders Lundström, loss förlaget från Norstedts år 2021. Men Pedro var med och startade förlaget i mitten av 80-talet, då som en del av Lantmäteriet, och har ägnat 40 år sedan dess åt kartbranschen. Främst har det varit den affärsmässiga delen av verksamheten som varit hans drivkraft. Under åren har kontakten med människor i branschen kommit att bli allt viktigare.

För att läsa just denna artikel krävs någon av dessa prenumerationer:

Logga in eller Prenumerera.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.