BookBeats når mil(jon)stolpe för betalande användare

Niclas Sandin, VD Bookbeat. Foto: Rickard L Eriksson.

Bookbeats kunder har snart lyssnat på en miljard timmar ljudböcker och i september nådde man en ny milstolpe. Eller ska vi säga miljonstolpe? En miljon betalande användare. Dessutom ökade intäkterna 22 procent under årets första åtta månader.

”Streamingtjänsten BookBeat har under 2024 fortsatt att växa både i Sverige och internationellt. Under årets första åtta månader har intäkterna ökat med 22 procent. Den 12 september passerade BookBeat milstolpen en miljon betalande användare, mindre än nio år sedan betalanseringen på den svenska marknaden 30 november 2015”, skriver Bookbeat i ett pressmeddelande.

– Det känns nästan overkligt att passera miljonen! Vi är förmodligen den ljudboktjänst i Europa och USA som passerat milstolpen på kortast tid efter lansering. Det gör mig otroligt stolt över teamet som varje ny dag får oss att bli bättre än vi var igår och förtjänta av användarnas tid och pengar, säger , säger Niclas Sandin VD på BookBeat och fortsätter:

Nyfiken på nya boksläpp? Kolla in aktuella nya böcker!

– I snitt lyssnas det varje dag på över hundratusen böcker från alla fantastiska förlag vi arbetar med. En annan svindlande datapunkt är att användarna i BookBeat hittills spenderat närmare en miljard timmar på att läsa eller lyssna på böcker i konkurrens med allt annat de kan lägga sin tid på. Med det sagt, vi är bara i början av vår resa och vi har många spännande milstolpar framför oss.

Boktuggs fotnot: Som jämförelse passerade Storytel en miljon betalande användare 2019 och rapporterade i senaste kvartalsrapporten att antalet betalande prenumeranter passerat 2,3 miljoner hos Storytel (inräknat varumärkena Mofibo i Danmark and Audiobooks.com i USA).

Korta fakta från Bookbeat om deras resa:

  • Det tog 3 210 dagar eller 8,79 år från betalanseringen 30 november 2015 till att BookBeat passerade en miljon betalande användare 12 september 2024.
  • I snitt har BookBeat växt med 312 betalande användare per dag från lanseringen 30 november 2015 till milstolpen en miljon passerades.
  • Sedan BookBeat lanserades har användarna lyssnat och läst böcker i tjänsten cirka 950 miljoner timmar, milstolpen en miljard timmar kommer att passeras under det fjärde kvartalet 2024.
  • Totalt har BookBeat sedan lanseringen betalat ut över 3,2 miljarder kronor till förlag och författare.
  • Den mest lyssnade boken i BookBeat sedan lanseringen på alla marknader är Där kräftorna sjunger av Delia Owens och den mest lyssnade författaren är J.K. Rowling som skrivit böckerna om Harry Potter.
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.