Anna Hallander debuterar med boken Genom skuggan

Anna Hallander. Fotograf: Eimi Thorén

Jag bor i Malmö tillsammans med min man och en bokhylla som alltid är överfull oavsett hur mycket jag än utökar den. Läsa är viktigt. Det inspirerar, lär mig hur språket kan hanteras och bjuder på resor in i de mest olika världar. Nomadkulturer, ryttarfolk och shamanism i stäppmiljö har alltid intresserar mig så självklart skriver jag fantasy som utspelar sig i dessa miljöer.

Fantasy lockar mig för att det är ett alternativ till vår egen värld. Det är kittlande med det annorlunda, främmande. Så som gamla tiders upptäcksresande måste ha känt när de färdades till för dem okända delar av vår värld.

Mitt yrke är elektriker. Ibland liknar jag skrivandet med en elinstallation. Allt måste kopplas rätt, rätt lampa ska tändas när man trycker på en viss strömbrytare. Det ska vara snyggt och prydligt. Det får inte bli kortslutningar eller jordfel. Precis som att en färdig bok måste vara smidig, begriplig och utan logiska luckor. Kunden/läsaren ska kunna njuta av ett väl utfört jobb.

Genom skuggan

Genom skuggan

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter