Solveig Pettersson debuterar med boken Byn

Författaren Solveig Pettersson släpper boken Byn. Foto Per Pettersson

Mitt namn är Solveig Pettersson. Jag är intresserad av samhället i stort men glesbygd och miljöfrågor i synnerhet. Under årens lopp har jag haft mycket tid att tänka på olika scenarier. Vad ska hända i framtiden? Har vi råd med en glesbygd med full service? Hur kan vi påverka miljön för våra barn och barnbarn? Att skriva en roman var den naturliga sättet att förmedla mina tankar på. Det har verkligen varit utvecklande och roligt att ge ut en bok och där mitt rättvisepatos får genomsyra boken.

Jag och min familj har bott på landsbygden i 45 år, sedan 2002 har vi försörjt oss som grönsaksodlare och varit med och startat ett livsmedelskooperativ i Åloppe by i Enköpings kommun.

Det här är min första roman efter att tidigare gett ut noveller. Jag har gått en ettårig utbildning i Skapande svenska och Journalistik för 25 år sedan. Det blev många noveller skrivna ett par år efter utbildningen men sedan kom arbets- och familjelivet emellan. Jag har jobbat som Grafiker på tryckerier och tidningar. Är nu pensionär och jag har återupptagit mitt skrivande. Nu ser jag fram emot en ny epok i mitt liv, att fortsätta skriva.

Byn

Byn

I den lilla byn Lövforsen får gemenskapen och strävan efter självständighet oanade konsekvenser när byn hamnar utanför kommunens gränser och service, likt ett ingemansland. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter