Ulla Donner får Urhunden 2024 för årets bästa svenska seriebok

Ulla Donner har skrivit årets bästa seriealbum. Pressbild: Ernest-Protasiewicz/Schildts & Söderströms.

Seriepriset Urhunden för bästa svenska seriebok tilldelas i år Ulla Donner för Den naturliga komedin.

Donners allegoriska berättelse innehåller enligt juryns motivering ”många olika komponenter av nytt och gammalt som gör att vi både känner oss hemma och upplever något nytt. Varje liten del gör sitt, precis som i naturen.”

Finlandssvenska Ulla Donner är en väletablerad illustratör och serieskapare i Finland. Hon är född 1988 och har studerat grafisk design på Aalto-universitetet i Helsingfors.

Priset på 25 000 kronor delades under lördagen ut på Ystad seriefestival. Där fick också österrikiska Ulli Lust ta emot pris för bästa översatta seriebok, ”Hur jag försökte bli en god människa”. Översättningen till svenska är gjord av Sara Eriksson.

Bästa svenska seriebok

Den naturliga komedin

Den naturliga komedin

  • Förlag: Ordfront Förlag
  • Format: Danskt band
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2023-08-29
  • ISBN: 9789177753636
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.