Barnes & Noble ska öppna 58 butiker under 2024

Barnes & Noble, butik i Indianapolis. Foto: iStock.

🏪 BOKHANDELSBOOM. Barnes & Noble planerar att öppna 58 nya butiker i USA under 2024, vilket markerar en fortsatt expansion efter att ha öppnat 30 nya butiker 2023, skriver Fast Company. Denna tillväxt är en del av en större strategi för att stärka sin närvaro och anpassa butikskoncepten efter lokala marknader. De nya butikerna kommer att öppnas på en blandning av stora och mindre platser, vilket understryker en förnyad efterfrågan på fysiska bokhandlar. Men för att sätta det i perspektiv: B&N har drygt 600 butiker i USA med 335 miljoner invånare. Akademibokhandeln har 95 butiker i Sverige med 10,5 miljoner invånare. Översatt till USA skulle B&N då haft 2900 butiker. Det finns även 2600 indiebokhandlare i USA – vilket motsvarar Ugglans spridning i Sverige.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.