Monica Lundin debuterar med boken Mamma gick sin väg

Författaren Monica Lundin släpper boken Mamma gick sin väg. Foto: Privat

Jag har sedan flera år tillbaka använt skrivandet som en ventil. Jag skriver för att sätta ord på det jag eller någon i min omgivning har varit med om, saker jag har sett på nyheterna eller läst om, saker som gör mig arg, irriterad, frustrerad och orolig. När jag har skrivit ner mina tankar så får jag mer distans till det.

Min sambo gick igenom en skilsmässa innan vi träffades. Jag stod vid sidan av och såg hans vardag som varannan-vecka-pappa. Jag skrev ner mina reflektioner och tankar kring detta, vilket fick mig att fundera på skilsmässor jag har sett i min närhet där mamman väljer att lämna familjen och vilka fördomar som finns. Jag funderade även på hur vi kommunicerar med varandra mitt i krisen, eller snarare brist på kommunikation.

Jag vill dela med mig av en berättelse som kan hjälpa andra och att läsaren ska få ett annat perspektiv. En ögonöppnare för läsaren, så här kan det faktiskt vara. Jag vill att boken ska framkalla känslor, att läsaren ska bli både berörd och upprörd.

Jag debuterade förra året med novellen Majas hemlighet, en av tolv noveller i antologin Familjeband. Majas hemlighet har samma tema som Mamma gick sin väg men är skriven ur ett barns perspektiv.

Mamma gick sin väg

Mamma gick sin väg

En gång var de en kärleksfull familj, men nu står de inför en oförutsedd prövning.

Anna har valt en ny väg i livet, en väg som innebär att hon lämnar sin familj bakom sig. William, som kämpar med att förstå vad som gått fel, tvingas ta på sig rollen som ensam förälder åt deras två söner, Ludwig och Leo. Läs mer »


info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter