Göran Wiberg: ”Nästan slagit i taket för prishöjningarna”

Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen. Pressbild.

Förlagen har höjt sina fpriser de senaste åren men närmar sig nu smärtgränsen då böckerna blir för dyra i butik. Göran Wiberg på Bonnierförlagen konstaterar samtidigt att det är tuffare när det säljs färre pappersböcker.

– Vi har höjt priserna mer än i vanliga fall i två år men nu men nu känns det som vi nästan har slagit i taket. Höjer vi mer riskerar vi att prisa ut oss. Men vi har fortfarande en inflation på ca 2,5% och den måste vi ta höjd för även framöver i vår prissättning. Nu tar vi titel för titel för att se vilket konsumentpris den klarar i de olika kanalerna, säger Göran Wiberg, försäljningsdirektör på Bonnierförlagen.

För att läsa just denna artikel krävs någon av dessa prenumerationer:

Logga in eller Prenumerera.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.