Marcus Eik debuterar med Jägaren – Svafnes Arv

Marcus Eik. Fotograf: Edward Karp

Att fatta pennan mitt i livet med tre barn och en bakgrund som rörmokare kanske inte tycks självklart, men att skriva en bok var faktiskt en gammal dröm som närts i många år. Redan som liten spenderades regniga dagar framför familjedatorn i ”datarummet” där det filades på korta berättelser och sagor. Ute på landet i södra Västerbotten låg vi inte direkt i framkant när det kom till snabba uppkopplingar och det var således fantasins värld man fick vända sig till när tristessen slog in.

Att fila på berättelser och bygga världar är en ovana som hängt kvar alltsedan dess och den värld som presenteras i Jägaren-serien är bara en av många – även om det skulle visa sig vara den som först fick komma till (ut)tryck. Kanske var det för att jag under den sjukdomsperiod jag befann mig i ställt min världsbild på ända. Frågor om tro, hopp och religion har hemsökt mig under processen och kanske har den också skänkt mig vissa svar.

Det jag hoppas åstadkomma med mitt författarskap är att skildra arketypiska karaktärer som agerar i metanarrativ som vi alla kan känna igen oss i. Jag hoppas kunna väcka samma tankar hos läsarna som väckts hos mig under skrivandet utan att för den sakens skull mata dem med svar, vilket är något jag anser plågar det moderna berättandet.

Med blicken lyft mot horisonten ser jag på framtiden med tillförsikt. Uppföljaren ligger i loppet, en tredje bok är på gång och ingenjörsstudierna fortskrider. Tryckningen av den första boken var med andra ord inte slutet: det var bara början!

Jägaren : Svafnes arv

Jägaren : Svafnes arv

Gastjägaren Jarund har bara ett sista jobb att avsluta innan han ska övervintra i Björkö, men det ska visa sig att det redan fi nns en jägare i den hemsökta byn. Tillsammans tar de sig an uppgiften, men den frågvise unge kompanjonen återuppväcker Jarunds egna frågor från sitt förfl utna. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,