Jesper Monthán får nordisk roll på Bonnier Books

Jesper Monthán. Foto: Caroline Andersson Renaud.

Jesper Monthán lämnar sin roll som vice vd Bonnierförlagen för att istället bli Director, Nordic Business Development samt vd för Bonnier Books Danmark.

– Vi befinner oss på en ständigt föränderlig marknad som erbjuder enorma möjligheter men självfallet också en del utmaningar. Många av de företeelser vi ser idag såsom AI, uppgången för engelskspråkig litteratur och ljudböcker tar knappast hänsyn till lokala marknader vilket gör att vi ser stora vinster i en kraftfull gemensam strategi i de här frågorna. Jag ser mycket fram emot att bygga vidare på vårt redan goda samarbete, säger Jesper Monthán i ett pressmeddelande.

I den nya rollen som Director, Nordic Business Development kommer Jesper Montháns huvudsakliga uppgift bli att ytterligare förstärka samarbetet mellan Bonnier Books nordiska förlag. Bonnier Books vd Håkan Rudels ser stora fördelar i att formera organisationen på det här sättet i en tid då förändringar går allt snabbare.

Vi ser en stor potential i att stärka samarbetet inom Bonnier Books. Som framstående aktör på den nordiska marknaden har vi självfallet den stora fördelen av att snabbt kunna identifiera intelligenta och effektiva samarbetsformer över landsgränserna och därigenom bli ett ännu bättre val för våra författare, medarbetare och samarbetspartners, säger Håkan Rudels, vd Bonnier Books.

Nyfiken på nya boksläpp? Kolla in aktuella nya böcker!

Jesper Monthán har genom åren haft en rad tunga positioner inom Bonnierförlagen och var dessutom fram till i våras ordförande i Svenska Förläggareföreningen. De senaste åren har han i rollen som vice vd drivit ett stort antal förlagsöverskridande projekt och samarbeten så uppgiften är långt ifrån ny.

I tillägg till den nordiska rollen tar Jesper Monthán över som vd för Bonnier Books Danmark A/S samt styrelseordförandeposterna i Gutkind Forlag A/S och Alpha Forlag A/S.

Jesper Monthán tillträder sin nya roll den 1 september och parallellt med det lämnar han sitt uppdrag som vice vd för Bonnierförlagen.

I Bonnier Books nordiska förlagsgrupp ingår Bonnierförlagen, Bonnier Norsk Forlag, WSOY, Alpha och Gutkind. 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,