”Boktipsets” programledare Stefan Mählqvist död

Stefan Mählqvist ledde barnprogrammet "Boktipset" 1976–1989. Foto: Kjell Johansson/SVT Bild.

Programledaren för ”Boktipset” Stefan Mählqvist är död, uppger Aftonbladet. Under åren 1976 till 1989 ledde han bokprogrammet ”Boktipset” i SVT där han pratade om barn- och ungdomsböcker sittandes i en regnbågsfärgad soffa.

Mählqvist fick idén till programmet när han arbetade på Svenska barnboksinstitutet och under åren gjordes cirka 200 avsnitt.

Stefan Mählqvist var också docent vid litteraturvetenskapliga institutionen i Uppsala och specialiserad på barn- och ungdomslitteratur.

Familjen uppger för Aftonbladet att han avled efter en tids sjukdom. Stefan Mählqvist blev 81 år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.