1. Lena Karlin och Åsa Schwarz – skriver om en udda släkt

Författarduon Åsa Schwarz och Lena Karlin skriver under namnet Karlin & Schwarz. Foto: Elisabeth Ohlsson.

Bakom författarduon Karlin & Schwarz döljer sig en rutinerad översättare och en IT-expert. Före den stora AI-hypen skrev de sin första spänningsroman med AI-tema tillsammans. Men den stora succén är nya serien Kusinerna där andra boken släpptes i sommar och nyligen skrev de kontrakt på ytterligare tre böcker.

Både Åsa Schwarz Ahlin och Lena Karlin har befunnit sig i bokbranschen under lång tid. Lena debuterade som barnboksförfattare redan i slutet av 1980-talet.

För att läsa denna artikel krävs en prenumeration på nyhetsbrevet Boktugg SpänningLogga in eller teckna en prenumeration.

Varannan vecka kommer en ny intervju med en (eller flera) spänningsförfattare i Boktugg Spänning.

Spännande läsning för dig som giller kriminalromaner, thrillers och andra subgenrer inom spänningssegmentet.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,