Författaren Francine Pascal död

Francine Pascal. Arkivbild: STEFAN HALLIN/AP/TT.

Den amerikanska författaren Francine Pascal har avlidit i cancer, rapporterar BBC. Pascal har bland annat gjort sig känd för ungdomsbokserien ”Tvillingarna”, som getts ut på nära 30 språk och sålts i hundratals miljoner exemplar världen över.

I serien får läsaren följa två systrars uppväxt i en fiktiv stad i USA. Bokserien ligger även till grund för en tv-serie, Sweet Valley High.

Francine Pascal hade en lång karriär som författare och skribent som inleddes redan på 1960-talet, då hon var med och skrev manuset till såpoperan ”The Young Marrieds”. Hon har även bland annat skrivit böckerna i ungdomsserien ”Fearless”.

Francine Pascal avled i New York i söndags till följd av lymfom. Hon blev 92 år.

Boktuggs fotnot: Tio böcker i serien Tvillingarna på Sweet Valley High återutgavs av Storyside som eböcker och ljudböcker 2020, den första heter Rivaler i kärlek. På engelska består serien av 181 böcker, varav åtminstone ett 80-tal är översatta till svenska.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.