Anna Lindberg debuterar med boken ”Drako vill inte vara farlig”

Anna Lindberg

Mitt namn är Anna Lindberg och jag kommer från Uppland, men har sedan många år tillbaka bott utanför Köpenhamn i Danmark. Jag är utbildad konsthistoriker, fotograf och har arbetat som översättare i många år. Drako vill inte vara farlig handlar om att ”våga” trots normen och följa sina intressen och drömmar, och att ”vara modig” faktiskt handlar om att följa det man själv tror på eller drömmer om.

Historien kom till när mina stora pojkar gick på dagis och där man tidigt kunde märka ett behov att dela in barnen i en bestämd norm och där speciellt pojkar och flickor tillfördelades bestämda roller. Det finns många barn och ungdomar som mår dåligt i dag av att de tänker att de skall passa in i en bestämd norm för att ”duga”. Boken är därför tänkt som en ”tidig röst” till små barn att uppmuntras i att det är okej att vilja göra något annat än vad normen menar och att man faktisk tinte behöver göra det ensam, utan det finns andra som har det precis som en själv och delar ens intressen. Viktigt att man gör det man själv har lust till och att man inte känner i tidig ålder att man är tvungen att passa in i en ”stöpt form” för att inte vara utanför. Jag brinner med andra ord för inklusion och mångfald, att utmana normen och istället finna den individuella styrkan i varje människa.

Drako vill inte vara farlig

Drako vill inte vara farlig

När Drako fyllde fyra år skulle han börja träna för det stora drakäventyret, precis som hans systrar hade gjort. Bland kungar, prinsar, prinsessor och riddare skulle han vara en farlig drake som sprutar eld. Men Drako ville hellre sitta på sitt berg och räkna stjärnor. Så en morgon packade Drako sin väska och gav sig iväg. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,