Biblioteksbok lämnades in – 47 år försent

Orkney Library har haft flera fall av utlånade böcker som kommit tillbaka, flera decennier senare. Arkivbild: PAUL WENNERHOLM/TT.

En biblioteksbok från Orkney Library i Storbritannien lämnades nyligen tillbaka– över 47 år försent. Det skriver BBC.

Den uppmärksammade förseningen rör Alan Bydes handbok i kanotbygge, ”Canoe building in glass-reinforced plastic”, och skulle egentligen ha återlämnats i mars 1977. I stället kom den tillbaka till biblioteket tidigare i veckan, efter att ha hittats vid en husstädning.

– Som tur är ger vi ingen böter för försenade böcker, säger bibliotekarien John Peterson till BBC, och tillägger:

– Men även om vi skulle ha gjort det vet vi inte vem vi skulle bötfälla, eftersom det är så länge sedan att vi inte vet vem som har lånat den.

Biblioteket i Orkney har tidigare råkat ut för flera försenade bokinlämningar. 2022 kom det in en bok som varit på vift i 46 år, och 2017 lämnades det in en bok som varit utlånad i 43 år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.