Monika Busse debuterar med barnboken ”Viskarnas dal”

Monika Busse

Jag heter Monika och att jag kan titulera mig författare känns helt fantastiskt. En dröm som jag haft med mig sedan barn. Minns speciellt ett tillfälle, när jag som ungdom var på bokmässan i Göteborg. Där bland barnböckerna satt en författare och läste högt ur sin bok. Det var något speciellt med det ögonblicket. ”Där vill jag också sitta en dag och läsa ur min barnbok,” tänkte jag och en målbild var satt. I år kommer jag att vara med på Bokmässan och förhoppningsvis ges det möjlighet till högläsning ur min bok.

I juli 2024 debuterar jag med min barnbok Viskarnas dal. En berättelse om Sara som dras med på äventyr i sitt letande efter sin försvunna pappa. Det är första delen i en planerad serie om ”Flickan med silvertofflorna.” När mina barn var små gjorde vi gärna utflykter till skogen. Vi var på äventyr. Min önskan är att fler barn ska få möjlighet att komma ut i skogen och uppleva vilken magisk miljö det är där. Kanske själva hitta på ett äventyr inspirerat av det som Sara får uppleva i Viskarnas dal. 

Mitt intresse för böcker och att skriva har alltid varit stort. Jag har skrivit dagbok och andra texter så länge jag kan minnas. Men att skriva en bok. Det har varit en helt ny värld. Så mycket jag har lärt mig på den här resan. Min skriva-bok-resa. Drömmen om att fortsätta skriva böcker har vuxit sig starkare och mina berättelser ska nu få liv. 

Viskarnas dal

Viskarnas dal

Sara försökte hålla Ellas tempo upp för backen genom skogen. De stannade först när de kommit till en uråldrig stenbro. Hon såg träden vinka och anade ord som vinden bar vidare, men Sara var för långt bort för att höra dem. Hon tog några steg för att höra bättre, men hon hörde bara Ella: Härifrån får du gå själv, men Boo väntar på andra sidan och visar vägen. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,