Klas Elm debuterar med en svensk science fiction betitlad Själ.

”Science fiction? Det läser jag aldrig.”

En vanlig kommentar. Men efter att ha läst Själ har fortsättningen ofta varit ”men jag är glad att jag gav den en chans. Jag visste inte att jag gillade sånt här.”

Detta gläder mig extra mycket, då målet med boken var att försöka roa även dem som vanligtvis inte läser genren. En sci-fi för nybörjare. Samtidigt kunde jag inte låta bli att blinka åt nördar som jag själv. Receptet var att hålla historien på jorden och i en inte alltför avlägsen framtid.

Jag läste sci-fi redan som ung, men framför allt de senaste 20 åren har jag nästan uteslutande hållit mig till genren. När jag nu själv skriver romaner på heltid är min ambition att fylla det tomrum jag upplever att science fiction skriven på svenska utgör.

Jag utbildade mig till jurist i Uppsala och arbetade flera år i Regeringskansliet, bland annat på Näringsdepartementets IT-enhet. Därefter har jag verkat inom IT-branschen och som lobbyist för branschföreningar, bland annat elektronikbranschen.

Själ

Själ

Tim är en android som år 2139 flyttar till Stockholm för att möjliggöra ett liv tillsammans med sin flickvän Louise. Men inte ens i Norden är samhället redo för blandade förhållanden och de jagas av polisen. Drygt hundra år tidigare blir Eva den första människan med avancerade implantat. Och när hon väl börjat varken kan eller vill hon sluta. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,