BookBeat slår rekord i nya användare

Niclas Sandin, VD Bookbeat. Foto: Rickard L Eriksson.

BookBeats vd Niclas Sandin noterar en viss ökning av intresset för serier under sommarmånaderna, konstaterar att BookBeat under juni slagit rekord i antalet nya användare på en dag och ser fram emot en ny Kepler-bok i höst.

Vilka trender i försäljningen har du sett under våren?
– Vi ser en fortsatt fin utveckling både i Sverige och internationellt. På totalen har BookBeat växt med närmare 25 procent första halvåret. Det gör att vi är på god väg mot att uppfylla målet för helåret med en tillväxt på 20 procent. Den största positiva överraskningen är förmodligen att utvecklingen i Sverige fortsatt är så stark. Åtta år efter vår breda lansering slog vi rekord i juni när vi noterade flest nya användare någonsin på en dag på den svenska marknaden.

Vilka titlar tror du på inför hösten?
– Äntligen kommer en ny Keplerbok i september. Det är historiskt en av de största lanseringarna vi har i Sverige och intresset sträcker sig över de flesta av våra användare, inte bara de inbitna spänningslyssnarna. Den tror vi otroligt mycket på. Sedan blir det spännande att se hur Viveca Stens Åre-serie kommer att fortsätta att utvecklas, alla delar hittills har blivit en av våra hundra mest lyssnade böcker någonsin och inget tyder på att intresset kommer att avta nu.

Vilken är den viktigaste frågan för er i höst?
– Att inte tappa fokus och fortsätta vrida på varje detalj så att vi kan hålla uppe relevansen för nya användare. Både genom hur vi fortsätter utveckla marknadens bästa app för just böcker, men även genom allt vi gör i vår marknadsföring för att få nya människor att lägga sin tid och sina pengar på böcker i konkurrens med allt annat.

Bokbranschen år 2030 – hur ser den ut? Framtidsspaningar i Analysbrevet!

Vad läser svenskarna i sommar?
– I stora drag samma saker som resten av året, men vi ser en viss ökning av serier under sommarmånaderna vilket förmodligen går att koppla till att det finns mer tid att ta av varje dygn när du är ledig.

Vad läser du själv i sommar?
– Jag ska till att börja med ta mig an och förhoppningsvis njuta av Andrew Waldens Jävla karlar. Sedan ligger en hög med andra böcker i mina boklistor så vi får se vad det blir efter den.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,