Agneta Linnarsson debuterar med spänningsromanen Catfish Lake

Agneta Linnarsson

Skrivande och läsande har jag ägnat mig åt så länge jag kan minnas. Men det avgörande steget och startskottet till att mina skrifter blev längre och mer ”hela” berättelser tog jag under en resa till Karibien i slutet av 90-talet.

Skräck- och spänningsintresset har jag burit på sedan tidiga tonåren, både på film som i litteratur, så att skriva en bok just i den genren var ett självklart val.
Om valet av genre var enkel, så var det värre med själva fortskridandet i skrivprocessen. Jag är nämligen diagnosticerad Bipolär, och det har inneburit att jag hade världens flyt med skrivandet vissa dagar, medan att jag andra dagar bara stod och stampade och inget kom på pränt. Därför tog det mig rätt lång tid att skriva ”Catfish Lake”, närmare bestämt 23 år.

Själva storyn är helt och hållen min egen uppdiktade historia, och idén till att placera spänningsromanen i New Bern i USA var för att själva platsen runt sjön Catfish Lake fascinerade mig.
Jag lade ett otal år på noggrann research om och kring området, eftersom jag ville känna mig trygg och hemma i miljön, innan jag vågade mig på att placera och släppa lös mina påhittade romankaraktärer där.

Catfish lake

Catfish lake

  • Förlag: B4PRESS
  • Utgiven: 2024-07-02
Den av alla omtyckta Aimee försvinner spårlöst en eftermiddag i oktober från det mindre samhället New Bern i North Carolina. Ihopklippta bokstäver på ett vitt ark: ”… Du kommer att få ett helvete, bara så du vet. Jag personligen ska se till att det blir så. Du har haft det bra i alla dina år, medan jag har haft ett helvete. Någon kommer att ta kontakt med dig, var så säker ... Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En saga att högläsa

”En fåraktig historia” beskriver en ung pojkes ömsinta förhållande med en idisslare och hur upptäckten av en skattkarta förvandlar den lugna vardagen till ett märkligt mysterium och släpper loss hiskeliga äventyr med otäcka odjur,