Norstedts gick med förlust 2023 – första gången sedan 2014

📉 BOKSLUT. Omsättningen för Norstedts Förlagsgrupp 2023 blev 372 Mkr (405 Mkr) och rörelseresultatet landade på -5 Mkr (26 Mkr). Det var första året sedan 2014 med minusresultat.
”2023 blev ett postpandemiår med sjunkande försäljning på marknaden, inflation som gav ökade kostnader och lägre marginaler. Pappers- och energikrisen i slutet på 2022 gjorde dessutom att lagervolymerna ökade för att säkra upplagorna i julförsäljningen med ökade lagernedskrivningar som följd 2023. I början av 2023 la vi också ned våra boklubbar”, skriver bolaget i en kommentar.
2022 var i jämförelse också ett mycket starkt år för förlagsgruppen för den fysiska bokförsäljningen (Nobelpris och Augustpris), medan 2023 var mer av en återgång till normalomsättning för Norstedts Förlagsgrupp.
Norstedts sa upp personal under hösten 2023 vilket kommer att synas i siffrorna först 2024.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.