Maria Åhlin blir ny agent på Rabén & Sjögren Agency

Maria Åhlin anställs som ny agent på Rabén & Sjögren Agency. Foto: Pressbild.

Rabén & Sjögren Agency anställer nu Maria Åhlin som agent. Hon ersätter Lillevi Cederin som går i pension under sommaren och har redan jobbat ett år i agenturen på frilansbasis.

– Efter ett år av frilansarbete på agenturen så är jag otroligt glad över att få kliva upp på heltid och arbeta med Rabén & Sjögren och B. Wahlströms fantastiska författare som jag har läst sedan barnsben, säger Maria Åhlin, ny agent på Rabén & Sjögren Agency, i ett pressmeddelande.

Stödprenumeration. Boktugg Mini (från 10,42 kr/mån) ger tillgång till vissa premiumartiklar.


Maria Åhlin har tidigare arbetat på flera agenturerna Albatros Agency och Partners in Stories, men innan dess även hunnit arbeta som koordinator hos den ideella föreningen Läsrörelsen.

Förlagsagenturen säljer rättigheterna till Rabén & Sjögren och B. Wahlströms författare utomlands. Rabén & Sjögren Agency har i över sextio år sålt rättigheter utomlands och har sett till att hela världen kunnat läsa Astrid Lindgrens böcker, Alfons Åberg och Mamma Mu. 

Trots stora förändringar i bokbranschen på senare år har agenturen anpassat sig och fortsatt sett till att förlagens författare nått ut på den internationella marknaden. Ett exempel är Emma Adbåge som hittat nya läsare i världen, och bland annat erhållit Tysklands prestigefyllda barn- och ungdomslitteraturpris Deutscher Jugendliteraturpreis.

Bokbranschen år 2030 – hur ser den ut? Framtidsspaningar i Analysbrevet!

– Utlandsförsäljningen är ett väldigt viktigt ben för Rabén & Sjögren och B. Wahlströms. Det ger både fina intäkter för oss och våra författare, och sprider också vår utgivning runt om i världen. Att få in en agent med den bakgrunden och den energin som Maria har, känns fantastiskt bra, och helt i linje med vårt fortsatta arbete på agenturen, säger Jenni Blom Castenfors, förlagschef på Rabén & Sjögren, i samma pressmeddelande. 

Maria Åhlin ersätter Lillevi Cederin som går i pension under sommaren.

Norstedts Förlagsgrupp grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag. I Norstedts Förlagsgrupp ingår Norstedts, Rabén & Sjögren, B Wahlströms, Tiden, Brombergs och Printz Publishing. Norstedts Förlagsgrupp ägs av Storytel.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.