Margaretha Wilson debuterar med Bada i vasken och andra lärdomar

Margaretha Wilson. Foto: C Stahl

Margaretha Wilson heter jag men kallas ofta för Maggie.
Min bok heter ”Bada i vasken och andra lärdomar”. Ett passande namn kanske, eftersom jag som barn blev badad i kökets vask.
Det blev sen ytterligare lärdomar och lärandet pågår ju som vi vet, alltid!
På tal om lärande, så utbildade jag mig i ungdomen till lågstadielärare. Kunskapstörsten var dock stor och det blev även en fil.kand i media, filosofi och konstvetenskap. Ja, och så en gymnasielärarexamen i media.

Mitt yrkesliv har växlat mellan journalistik och undervisning och jag har också under många år, varit engagerad i vår lokala tevekanal i Helsingborg, Sundskanalen.

Jag skriver för att det är så kul, för att jag inte kan låta bli och för att jag tror att jag har något att berätta. För att ”göra glad”, för att dela tankar om livet och tillvaron.

Så här säger förlaget: ”Boken är en humoristisk berättelse om en uppväxt på 50- och 60-talet, varvad med nuet. Men det finns även allvarliga tankar om ensamhet, stress, mödrar/döttrar och att åldras”. 

De skriver också:. 

”Jag vill bidra till att sprida lite värme, kärlek och humor. Vår samtid har många utmaningar och vi behöver ibland stanna upp och reflektera över vilka vi är och vart vi är på väg. Minnas tokigheter vi upplevt, lärdomar vi fått. Se samband mellan dåtid och nutid, kanske fälla en tår. Och skratta.”

Kunde inte sagt det bättre själv.

Eller, javisst ja … det var ju jag som sa det!

Kram från mig!

Bada i vasken och andra lärdomar

Bada i vasken och andra lärdomar

En mamma som älskar vackra klänningar och har talets gåva, en spjuveraktig pappa som spelar dragspel, och en mycket skånsk mormor som har kommentarer till det mesta.

Längre fram i tiden kommer utmaningar uppstå i relationen med en yngre man, även humoristiska sådana. Han vill kanske ha barn men hon har redan barnbarn och börjar skymta konturerna av nästa fas i livet. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.