Svenska Akademien prisar Karolina Ramqvist

Karolina Ramqvist får pris av Svenska Akademien. Arkivbild: EMMA-SOFIA OLSSON/SVD/TT.

Svenska Akademien har tilldelat författaren Karolina Ramqvist 2024 års Signe Ekblad-Eldhs pris. Prissumman är 140 000 kronor.

Ramqvist är mest omskriven för romanerna Flickvännen från 2009 och 2022 års Bröd och mjölk, den senare en barndomsskildring om författarens stora kärlek till mat.

Priset utgår ur Stiftelsen Signe Ekblad-Eldhs testamentsfond och ska tilldelas en framstående skönlitterär författare. Bland de senaste årens pristagare märks Stewe Claeson, Lena Andersson och Eva Ström.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.