Anette Casselstål debuterar med Blåsboken

Anette Casselstål. Foto: Tim Casselstål.

Jag har nästan alltid ritat och skapat på olika sätt, jag gillar hantverket i det hela. Jag får visuella idéer likt bildspel i samband med saker jag upplever och anekdoter som människor runt om mig delger: knasiga, roliga, skrämmande och spännande berättelser.

Tycker också om att se andras skapande, hur folk “nördar” in sig i sin kreativitet..Jag blir inspirerad:).  

Efter många år som auktoriserad teckenspråks- och dövblindtolk, vilket jag fortfarande jobbar med, har jag nu vågat mig in i “illustrationsvärlden” på ett mer konkret sätt.

Via en illustration- och storytellingkurs på Skeppsholmen i Stockholm till Kalix folkhögskolas kurs: “Resan mot bilderboken” så har jag även fått upp ögonen för bilderböcker. En rolig kombination av skrivande och bildskapande. 

Till hösten börjar jag en kurs i kreativt skrivande och jag ser fram emot att få mer kött på benen när det kommer till utformandet av en bra bok. 

Övrigt då? Jag kommer ursprungligen från norra Dalarna, men bor numera i södra Stockholm med min man och våra två fina ungdomar. Jag har ett instagramkonto som heter Tulltovat och en 16-årig (!) fisk som heter Sally.

Och jag har precis här i dagarna fått besked att min interaktiva debutbok Blåsboken har kommit in till förlaget och kan snart upplevas som en fysisk bok i verkligheten! 

Blåsboken

Blåsboken

Löven dansar och såpbubblorna yr. Kan du blåsa riktigt hårt?

Blåsboken är en interaktiv berättelse där vi blåser på bilderna och ser vad som händer på nästa sida.

Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.