Henrik Wising debuterar med Mångator

Henrik Wising. Fotograf: Carina Wising

Känslan när boken är ute i handeln? Är du författare på riktigt nu?

– Haha, ja kanske det! Tänk att drömmen gick att förverkliga! Det är spännande men också lite skrämmande att berättelsen inte längre är bara min. 

Vem är personen bakom författarskapet?

– En medelålders ex-punkare med familj och kåk på landet. Jag har arbetat länge som journalist, gett ut egna tidningar och medverkat i fackböcker. Skönlitterärt är jag en senkommen debutant.

Varför skriver du?

– Det är något jag måste göra. För att få utlopp för fantasi och kreativitet, men också för att behålla förståndet i den galna men underbara värld vi lever i.

Vilket är ditt första läsminne?

– Alistair Macleans ”Örnnästet”. Minns att jag sträckläste den från pärm till pärm en varm sommarlovsnatt i mitt pojkrum. 

Beskriv din arbetsprocess!

– För mig funkar det inte att skriva bara på känsla. Jag behöver ha berättelsen klar för mig för att mitt författande ska lyfta.

Vad jobbar du med nu?

– Research och synopsis till en ny roman, samtidigt som jag marknadsför debuten. Att den ska gå plus minus noll är en mer uppnåelig dröm än att den ska bli en bestseller!

Mångator

Mångator

  • Förlag: BoD
  • Utgiven: 2024-05-02
Vinterns första snöoväder har bäddat in småstaden under ett djupt täcke av stillhet. Plötsligt rycks det undan - med ett skri. På elitbandylagets arena har plogbilen blottlagt något lika fasansfullt som ogripbart: ett avslitet huvud.
Det är början på en mördarjakt som leder några av stadens invånare ner i en avgrund vars mörker de aldrig kunnat föreställa sig. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,