Emelie Hajas debuterar med två barnböcker i år

Emelie Hajas.

Jag heter Emelie Hajas, är 35 år gammal och bor i idylliska Trosa, strax söder om Stockholm. Jag har älskat att läsa så länge jag kan minnas och bestämde mig tidigt för att jobba med skrivandet. Det gjorde jag i många år i jobbet som redaktör inom både webb och print på olika tidningar, men de senaste åren har jag gått över till att jobba med digital utveckling och jobbar numera som digital specialist. 

Kanske är det just därför jag började skriva igen – för att få utlopp för min kreativitet. Några nyfikna frågor från mina barn, kring djur och insekter och var de egentligen tar vägen på vintern, resulterade i barnboksmanuset “Vintervila – vad gör djuren på vintern?” som kommer ut i höst. Kort därpå skrev jag även en saga om ett borttappat gosedjur, vilket blev boken “Var är Herr Kanin?” som kommer ut i juli 2023. 

Den senare är en bok för barn 3-6 år, och vinterboken riktar sig till barn 6-9 år. Illustrationerna står två fantastiskt duktiga illustratörer för (Aina von Segebaden och Sara Nilsson), för som min dotter brukar säga “mamma är bra på att skriva, men inte på att rita tyvärr”. Så jag koncentrerar mig på skrivandet istället och ser fram emot att debutera med mina två första böcker i år!

Läs mer: Var är Herr Kanin? – Idus förlag (idusforlag.se)

Om Emelie: Emelie Hajas – Idus förlag (idusforlag.se)

Hemsida: Författare Emelie Hajas – Aktuella barnböcker

Var är Herr Kanin?

Var är Herr Kanin?

Herr Kanin följer alltid med Lo överallt. Till förskolan, på bussen, till mormor, och allra mest gillar han lekparken. Men en dag är Herr Kanin bara borta. Han finns ingenstans. Vart kan han ha tagit vägen? Bara inte geggamojamonstret har fått tag på honom ...

Var är Herr Kanin? är en spännande saga om det som inte får hända att ett älskat gosedjur försvinner. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.