Göran Christiansson debuterar med Vägen till ett hållbart liv: Krossa livsmyterna

Göran Christiansson. Foto Liv Vikingson

Från överbetald internationell forskningschef till jordnära ekologisk bonde. Debutboken Krossa Livsmyterna –Vägen till ett hållbart liv beskriver min egen osannolika resa från teknikoptimist till trädodlare, och jag berättar hur mycket bättre livet blev!

Jag växte upp i en ingenjörsfamilj i Trollhättan på 1980-talet och allt bara blev bättre. Utvecklingen var liksom en rakt stigande linje, från grottorna mot stjärnorna. Teknik var lösningen på alla problem! Jag blev teknologie doktor och chef för en forskningsavdelning.

Men… När vi flyttade till Kina kunde jag inte längre låtsas som om allt var frid och fröjd. Plötsligt såg jag att det var jag som var problemet, jag som flög kors och tvärs på ”viktiga möten” och som möjliggjorde fabrikerna i Asien. I Kina dog fisken i floderna. Jag kom på att jag levt i en livsmyt: Inte tekniken, utan naturen är lösningen!.

Numera lever vi på en liten gård strax söder om Laholm. Där lever vi det härliga hållbara livet!

Läs mer på: www.livsmyter.se

Vägen till ett hållbart liv : krossa livsmyterna

Vägen till ett hållbart liv : krossa livsmyterna

Han blev ingenjör och forskare för att rädda världen med mer avancerad teknik, men insåg att han själv var problemet – inte lösningen. Allt han gjorde var en belastning för planeten. Han började göra upp med de olika vanföreställningar – livsmyter – som ledde honom helt fel i livet. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.