🧲 Sci-fi. Författaren Karin Tidbeck (som vi tidigare intervjuat om varför hon skriver på engelska) skriver i ett debattinlägg på Expressen att sci-fi “på samma sätt som socialrealism (fiktion som utspelar sig i vår värld utan konstigheter) kan vara allt från lättsmält romans till djuplodande samtidsspaning. Genren inrymmer allt möjligt. Men inte alla vågar ta språnget till att oironiskt uppleva sci-fi för vad det faktiskt mest är: visionärt berättande.” Hon konstaterar också att det är lättare för en redan etablerad författare att ta steget till sci-fi, som exempelvis Harry Martinson, P C Jersild eller Karin Boye.
Karin Tidbeck: Sci fi-genren inrymmer allt möjligt
Sölve Dahlgren
Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
solve@boktugg.se
Gör som ...
… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.
Bjarne Jacobson återkommer med äventyrlig berättelse från Central- och Sydamerika
I Acapulco, Mexiko lämnar jag segelskutan Ellen och ger mig ut på vandring. Målet och drömmen är Sydamerika. Men vägen dit är lång, äventyrlig och inte utan komplikationer.
Hektors nya deckare tar läsaren tillbaka till kalla krigets hemligheter
I en tid då Sveriges beredskap och geopolitiska hot återigen står i fokus, är författaren Josefine Hektor aktuell med en ny deckare. Skyddsrummet är en psykologiskt laddad berättelse som rör sig mellan sommaren 1986 och samtiden – och som speglar en verklighet där det förflutna känns obehagligt nära.
Författarduon Kanon & Wester debuterar som deckarförfattare med “I dödligt sällskap”, första delen i serien Morden på Axholmen.
På Axholmen i Stockholms skärgård rinner tiden ut för att lösa ett 30 år gammalt ritualmord, och någon på ön verkar göra allt för att dölja sanningen.