Dagens 12 januari 2023

👑 BĂ€stsĂ€ljarprinsen. NĂ€r Harry mötte Meghan förĂ€ndras allt. NĂ„gra har kanske sett boktrailern som gĂ„tt pĂ„ Netflix i 6 delar. Boken Spare slĂ€pptes den 10 januari Ă€ven pĂ„ svenska (Den andre) och britterna blev tokiga. 400 000 exemplar sĂ„lda första dagen, rapporterar The Guardian och andra medier. En förklaring Ă€r att stora Ă„terförsĂ€ljare sĂ„lt den till halva priset. Rea-release Ă€r kanske ny taktik att prova?

🏰 BĂ€stsĂ€ljarhertiginnan. Och alla vi som sett tv-serien Suits lĂ€ngtar efter Meghans bok – Bakom den kungliga kulissen (redaktionens titelförslag). För den mĂ„ste vĂ€l komma? Hon slĂ€ppte ju faktiskt en barnbok sommaren 2021 – The Bench som ”skildrar relationen mellan far och son, sedd genom moderns ögon”. Hennes pen-name? Meghan The Duchess of Sussex.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren Àr journalist sedan 30 Är tillbaka och författare till mer Àn tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla vĂ„ra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka hĂ€r för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ny inspirerande resehandbok, med tÄg till Italien och Medelhavet

Den efterlĂ€ngtade uppföljaren till de populĂ€ra ”Rivieran inom rĂ€ckhĂ„ll” och ”Languedoc inom rĂ€ckhĂ„ll” Ă€r Ă€ntligen hĂ€r. Ta del av de bĂ€sta rĂ„den om hur du tar dig till norra Italien pĂ„ det smartaste och mest hĂ„llbara sĂ€ttet att resa: med tĂ„g.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer fÄr det svÄraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rÀdda mÀnskligheten frÄn att dö ut.

Fotobok dÀr det tysta landskapet ges en röst

Johanna SyrĂ©n fĂ„ngar i denna dokumentĂ€ra fotobok det moderna lantlivet i en vĂ€rld i förĂ€ndring. Genom bilder och berĂ€ttelser ger hon en inblick i mĂ€nniskors liv och deras nĂ€ra band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse vĂ„ra gemensamma vĂ€rderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med pĂ„ en resa genom historien och nutiden och vĂ€cker frĂ„gor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hĂ„llbar framtid. 

FrÄn dataspel till vÀrldar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccĂ© och AkvarellkonstnĂ€r

Stefan Gadnell, kÀnd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker frÄn 90-talet, Àr idag en framstÄende akvarellmÄlare och författare.