Dagens 14 oktober 2022

🎬 Multitasking. Författaren Ryan O’Connell debuterade med romanen Just by Looking at Him som blivit en succé. Den är ännu inte översatt till svenska, men den engelska ljudboken finns i svenska streamingtjänster. När boken nu ska filmatiseras så kommer Ryan inte bara att skriva manus och regissera utan även spela huvudrollen som Elliot, en homosexuell tv-manusförfattare med cerebral pares, skriver Variety. O’Connell har tidigare skapat och spelat huvudrollen i Netflixserien Special.

🎭 Comeback. Det är inte bara i Sverige som de fysiska bokmässorna är tillbaka. Javits Center i New York fylldes av serietidningsläsare när Comic Con gjorde comeback i full skala den 6-9 oktober. Över 200 000 besökare lockades, enligt arrangören ReedPop. Mask var obligatoriskt men enligt Publishers Weekly använde bara hälften av besökarna detta. Däremot hade många mask av andra slag – cosplayers utklädda till superhjältar och andra figurer.

📚 Ny bokhandel. Anrika Hjalmar Petterssons bokhandel gick i konkurs i februari 2019 och Katrineholm blev utan bokhandel. Men i slutet av oktober öppnar en ny bokhandel i Violengallerian (där även den tidigare bokhandeln låg). Bakom står Pernilla Almqvist och Younes Elammari, enligt SvB med Katrineholms-kuriren som källa. Den nya bokhandeln blir fristående från kedjorna.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

1870: ny historisk roman av Joakim Weman

Precis lagom till Bokmässan i Göteborg utkommer ”1870”. Den är Joakim Wemans tredje roman och den andra i Damremontserien; historiska romaner som utspelar sig i Frankrike åren 1855-1919.