13 juli 2022

Utgivningar idag: Rosalinds resa av Muna Shehadi är första boken i en ny ”eskapistisk romance-serie” som släpps idag medan Pogba äger av Simon Mugford och Dan Green (översättning Louise Lundman) ingår i serien Fotbollsstjärnor (undrar om inte Egmont kan ha vissa synpunkter på det namnvalet då man gett ut årsböcker (senast Fotbollsstjärnor 2022) i mer än tjugo år? Dessutom kommer ytterligare ett 20-tal titlar, många pocketböcker som En oväntad semester av Marian Keyes.

🎂 Födelsedagar: Idag kan vi gratulera tre svenska författare: Sara Lövestam (född 1980) som i våras gick i mål med sin hyllade trilogi, Nu levande : tredje Monikabok och Hans Rosenfeldt (f 1964) som är aktuell med pocketutgåvan av Som man sår från förra sommaren. Och så Carl Johan De Geer (f 1938) som förra sommaren släppte Att segra är banalt och i höst kommer med Jakten mot nollpunkten. Grattis!

🥕 Paltdagen och Internationella Rock ’N Roll-dagen infaller idag den 13 juli. Palt : en svensk klassiker i osedvanligt många varianter av Karl Fredrik Mattsson är därför ett givet boktips idag, palt rocks? Och så får vi väl tipsa om ännu inte utkomna Jan Lööf Rock ’n’ Roll-kalender 2023. Eller varför inte KISS – Den sista dynastin av Alex Bergdahl och Carl Linnaeus?



🍟 Köper franskt. Amerikanska RBMedia har köpt franska ljudboksförlaget Éditions Thélème och tar över den befintliga katalogen samt alla nya titlar på franska. RBMedia har sedan tidigare verksamhet i Tyskland och givetvis utgivning på både spanska och engelska. Igår berättade vi att RBMedia skrivit avtal med Bookbeat. RBMedia ägs av riskkapitalbolaget KKR.

💷 Boris memoarer. Den brittiska premiärministern Boris Johnson avgick till slut. Kommer han att berätta allt om festerna i sina memoarer? Brittiska litterära agenter ser ett intresse för Johnson-bok. Han ryktas ha fått uppåt 500 000 pund i förskott för en Shakespeare-biografi, som lades på is 2019 efter att han blivit vald. Förskottet för Johnsons memoarer tror agenterna landar en bra bit över en miljon pund i förskott, alltså minst 13 Mkr.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter